Володимир Зеленски на посещение в италианската столица. Официален Рим обеща пълна подкрепа

...
Володимир Зеленски на посещение в италианската столица. Официален Рим обеща пълна подкрепа
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с три важни личности в Рим, какво му обещаха

Володимир Зеленски на посещение в италианската столица. Официален Рим даде обещание цялостна поддръжка за Украйна. Президентът се срещна с сътрудника си Серджо Матарела, с премиера Джорджа Мелони и беше признат от папа Франциск, съобщи Българска национална телевизия. В края на април Светият отец съобщи, че Ватиканът взе участие в миротворческа задача за завършек на войната в Украйна.

Това е първото посещаване на Зеленски в Италия след началото на съветската инвазия. 1000 служители на реда охраняват реда в Рим, над който беше открита зона, неразрешена за полети.
-->
Украинският президент първо беседва с сътрудника си Серджо Матарела, след което организира работен обяд с премиера Джорджа Мелони. Залагаме на успеха на Украйна, ще я поддържаме колкото е належащо, сподели Мелони на взаимната конференция.

" Благодаря ви за глобите против агресора. Говорихме и за европейската интеграция. Въпреки войната ще използван всички решения и условия на Европейската комисия, доста е значимо за нас да станем сътрудници в Европейския съюз ", съобщи Зеленски.

По-късно Зеленски беше признат на визита от папа Франциск. Войната носи неописуеми премеждия и гибел, сподели Светият отец, деен бранител на мира в Украйна. Двамата са се срещали през февруари 2020 година и по-късно имаха няколко телефонни диалога.

По-рано тази седмица Франциск се срещна с съветския дипломат във Ватикана и съгласно италиански вестник може да му е предал писмо за Путин.

Визитата на Зеленски се организира на фона на съветски ракетни удари против столицата и други градове. Украински боен пълководец съобщи, че силите на Киев напредват по елементи от фронтовата линия покрай Бахмут.

През последните четири дни съветските сили са се изтеглили в хаос от позициите си в региона, заяви английското разузнаване. Германия приготвя нов пакет военна помощ за Украйна за близо 3 милиарда евро. Помощта включва танкове, бронирани машини и системи за противовъздушна защита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР